Blog o podnikaní na internete
Poradca úspešného podnikateľa

Zmena firemnej identity BiznisWebu a inovácie v e-shop systéme

redizajn a nová firemná identita BiznisWeb.skUž nejaký ten čas sa pýšime novou identitou BiznisWeb.sk, ktorú nám pripravili šikovní dizajnéri pod taktovkou Jakuba Ptačina zo Studio Echt a tiež perfektnými fotkami či videom, za ktoré vďačíme tímu okolo Jozefa Páleníka z Mediatechna.com.

Nakoľko obe firmy odporúčame v sekcii Experti na našom webe, možno sa vám bude hodiť referencia z prvej ruky :).

 

Bosá, ale výkonná kobyla

Za tie roky, čo vyvíjame náš CMS pre tvorbu e-shopu a webstránky, sme sa zrejme až príliš koncentrovali na množstvo funkcií, ktoré šetria nielen vaše financie, ale predovšetkým čas a celkovo pomáhajú zefektívniť vaše podnikanie na internete.

 

Vďaka tomu máte dnes na výber napr. množstvo priamych napojení na dodávateľov alebo platobných možností pre svoj e-shop.

Na škodu to rozhodne nebolo, inak by sme si od našich klientov nevyslúžili takýto skvelý feedback:

biznisweb recenzia od oxalisdessous.sk

Ďakujeme, Martin z oxalisdessous.sk 🙂

 

Viac referencií o tom, prečo si naši klienti vytvorili svoj e-shop či webstránku práve v BiznisWebe, nájdete v sekcii Referencie.

Ako sa rok s rokom míňal, podnetov na inovácie pribúdalo. Nielen v rámci komunikácie so supportom, ale aj osobne na rôznych eventoch či na našej konferencii esko2017. Sami sme si uvedomovali, že trendy pokročili a náš web už nie je taký fresh, ako by sme chceli.

Veď, posúďte sami ako sa menil webdizajn BiznisWebu:

dizajn BiznisWeb.sk z roku 2006

Písal sa rok 2006 a vytvorenie e-shopu či webstránky ste si u nás mohli vyskúšať na 10 dní zadarmo.

 

BiznisWeb webdizajn z roku 2008

A prehupnime sa rovno do roku 2008. Tu sme spolupracovali s grafickým dizajnérom, Peťom Bielousom. Ak ste nečítali náš rozhovor o handletteringu na webe, určite odporúčam :). Mimochodom, tipli by ste si, koľko článkov sme na našom blogu o podnikaní na internete už publikovali? V čase písanie tohto článku je to 524 postov. Prvý sme publikovali v roku 2011 :).

A tak sme oslovili celkovo päť veľkých webdizajnérskych firiem a jednu menšiu, lokálnu. Cieľom redizajnu bolo nielen renovovať BiznisWeb a zlepšiť jeho UX, ale tiež celkový dojem. Chceli sme, aby nový web odrážal to, akí sme, ako nás vidia naši klienti, a v neposlednom rade, aby samozrejme lepšie plnil stanovené ciele.

Od prvých briefov, cez upresňujúce stretnutia či telefonáty sme sa postupne dopracovali k naozaj špičkovým a detailným ponukám, z ktorých bola jedna jediná iná. Taká, že vás chytí za srdce hneď od začiatku :). Inovatívna, s pridanou hodnotou, pričom výstup z nej môžete prípadne využiť aj ako zadanie pre tvorbu webdizajnu u inej firmy.

Začali sme #kickoff prezentáciou

Výhodou #kickoff-u je, že vám pomôže upratať si na vlastnom prahu. Okrem zhrnutia aktuálnych problémov, ktoré vy možno nevidíte, resp. momentálne nepovažujete za markantné, obsahuje aj prehľad riešenia vašej konkurencie, svetové trendy a ako čerešničku na torte konkrétne návrhy, z ktorých vám padne sánka. My sme si ju dvíhali ešte dlho potom, ako “chalani z Echtu” odišli.

Pre detailnejšiu predstavu prikladám tento 1 výstižný obrázok, ktorý otvorí oči každému:

zjednotenie firemnej identity v BiznisWebe

Firemná identita konečne dostala svoju tvár

Ak rozbiehate podnikanie na internete, resp. ste si ešte len vytvorili vlastný e-shop či webstránku, určite už máte jasno aj v tom, ako bude celý váš biznis vyzerať, resp. pôsobiť na ľudí, ako s nimi budete komunikovať…

Keď sme s BiznisWebom začínali, rozhodli sme sa ísť tou ľudskou, empatickou cestou. Preto napríklad nedvíhame ceny po pridaní nových funkcií a ani nevymáhame pohľadávky :).

Nastavili sme si firemné hodnoty, vytvorili sme si logo, navrhli web, ale akosi sme pozabudli na dizajnovú firemnú identitu. V roku 2003 sme však boli prvým e-shopovým riešením na prenájom, preto sme si takýto prešľap mohli dovoliť. Dnes je trh presýtený, neurobte rovnakú chybu.

 

Bližšie ku klientom

Keďže IRISOFT, s.r.o., FLOX a BiznisWeb spolu na prvý pohľad veľmi nesúviseli, dali sme na odporúčania dizajnérov, no i samotných klientov a od 8. 6. 2019 sme už len BiznisWeb s.r.o.

Tým, že sídlime v Trenčíne a do dizajnu sme chceli zakomponovať svojich reálnych klientov, rozhodli sme sa okrem firemného fotenia zrealizovať aj profi fotenie priamo u našich e-shopárov. Som veľmi rada, že s nami do toho šli, pretože to bol naozaj veľmi príjemne a inšpiratívne strávený čas. Ďakujeme liliana.sk, miniplanet.eu a autobiznis.sk :).

A čo s chalanmi zo Studio Echt plánujeme ďalej?

Teraz by sme sa radi odvďačili našim klientom, bez ktorých by sme neboli tam, kde sme :).

Preto finišujeme návrhy nových webdizajnových šablón, súčasťou ktorých budú aj nové prvky, ktoré postupne pridávame v rámci aktualizácií.

 

Tak čo poviete, podaril sa nám redizajn, nová firemná identita a nedávno pridané nové funkcie?

Vyskúšajte si, či sme naozaj takí, ako o nás tvrdia naši klienti:

vytvoriť e-shop na BiznisWeb.sk

avatar
Autor: Jana Kvasnicová V BiznisWebe pracujem od r. 2009, začínala som na supporte, kde som mala skvelú príležitosť zoznámiť sa s reálnymi potrebami a otázkami podnikateľov či majiteľov e-shopov a webstránok. A preto sa snažím hľadať také témy, ktoré vám ponúknu užitočné odpovede. Máte iný názor? Budem vďačná za váš feedback - kvasnicova@biznisweb.sk :)

Stiahnite si aktualizovaný e-book o podnikaní na internete

Ako a v čom začať podnikať