Blog o podnikaní na internete
Poradca úspešného podnikateľa

E-shop originalnehracky.sk – líder na trhu s hračkami radí, ako vyťažiť z vianočnej sezóny maximum

ako pripraviť e-shop na vianočnú sezónu

Michal (vľavo) a Andrej Bugeľovci z e-shopu OriginálneHračky.sk

„U nás sa vianočná sezóna začína už cez letné prázdniny. Analyzujeme trh a pripravujeme si predvianočné objednávky, pričom vychádzame z čísel minulých Vianoc.

Celý proces objednávania je dosť rozdielny a závisí od dodávateľov, keďže niektorí nám vedia dodať požadovaný tovar do troch dní a u niektorých to je aj mesiac a viac. Niektoré top položky si musíme predobjednať aj rok dopredu.

Tým, že naskladníme a otvoríme množstvo produktov už na jeseň, necháme čas aj pre Google, aby nám ich v poriadku zaindexoval, porovnávače si ich spárujú a zákazníci tak už na jeseň vidia našu širokú ponuku a môžu ju šíriť medzi svojich známych.“

 

Tipy ako vyťažiť z vianočnej sezóny maximum

  • Reklama zadarmo: Metro – deň súkromného podnikania – stačí spraviť špeciálnu ponuku a prípadne tú istú ponuku odkomunikovať aj cez newsletter a sociálne siete. Reklama zadarmo v rádiu a v TV.
  • Prihlásiť sa do DDZ od Heureky – viete si otestovať sklad, u nás sú to dni, kedy zistíme, ako sme pripravení na Vianoce. Reklama zadarmo v rádiu a v TV.
  • Pridávať viac príspevkov na soc. siete – Facebook, Google+, Instagram, Pinterest.
  • Vybrať top produkty a dať ich do tipu na darček – spraviť samostatnú stránku – ľudia cez Vianoce chcú kúpiť „nejaký“ darček, keď im vyfiltrujete pár produktov, tak si radšej vyberú niektorý z nich, ako by mali pozerať celú vašu ponuku. Vžite sa do kože svojho zákazníka a podľa toho spravte túto podstránku.
sekcia TIP na darček v e-shope originalnehracky.sk

Sekcia Tip na darček sa v e-shope originalnehracky.sk teší veľkej obľube nielen pred Vianocami.

  • Skontrolovať cez porovnávač tovarov váš segment a zistiť, či sú aktuálne aj iné/nové produkty, o ktorých ste ani nevedeli, a práve váš dodávateľ ich môže mať.
  • Newsletter posielať častejšie.
  • Ak máte top produkty, o ktoré je každoročne záujem, naskladnite ich viac kusov na sklad a nespoliehajte sa na dodávateľa. Aj jemu môžu vypadnúť dané produkty z ponuky. Tým pádom ich všetky zoberie vaša konkurencia a zákazníci to kúpia práve u nich, nie u vás.
  • Pripraviť vianočný banner, stránka musí vyzerať vianočne a aktuálne, banner pridať až po dušičkách, skôr by som do toho nešiel, upraviť logo – napr. dať mikulášsku čiapku, stromček a pod.
  • Pridať darček k objednávke, prípadne predĺžiť čas vrátenia tovaru.
  • Byť viac online – na maily odpisovať aj cez víkendy a po večeroch.
  • Tesne pred Vianocami treba poriadne zvýrazniť, že stihnete všetko dodať do Vianoc, my píšeme, že to stihneme dodať predposledný pracovný deň pred Vianocami (dátumovo), nech majú zákazníci istotu a nech nesľubujeme niečo, čo nedokážeme splniť.
Michal a Andrej Bugeľovci z originalnehracky.sk

Na nápor vianočných objednávok sú v e-shope originalnehracky.sk pripravení. Aby ušetrili čas, využívajú napojenie na dopravcu a tlač prepravných štítkov.

  • Posledný týždeň pred Vianocami spraviť menší výpredaj, možno stačí len ponúknuť dopravu zadarmo. Toto je čas, kedy sa treba zbaviť drahších produktov, ktoré by ste mohli mať problém predať počas roka.

 

e-shop originalnehracky.sk slovenský líder na trhu s detskými hračkamiOriginálne hračky je internetový obchod, ktorý vznikol v roku 2013 a dnes ponúka viac ako 5000 druhov hračiek. Či hľadáte motorické, montessori alebo tradičné hračky, tu nájdete výber najlepších originálnych hračiek pre deti.

 

Z tejto série článkov o tom, ako pripraviť svoje e-shop na vianočnú sezónu by vás mohlo zaujímať aj:

Ako pripraviť svoj e-shop na vianočnú sezónu? Tipy od Veroniky Filipin z Waterfall® faucet & furniture

Ako sa na vianočnú sezónu pripravujú v Naturshop.sk

Majo Ďurmek z e-shopu liliana.sk radí, ako vyťažiť z vianočnej sezóny maximum

Ako sa pripraviť na Vianoce alebo, čo urobiť lepšie či inak

avatar
Autor: BiznisWeb.sk Spolu s našimi klientmi vyvíjame redakčný systém (CMS) FLOX pre tvorbu e-shopu a webstránok. Svoj prvý e-shop či webstránku si u nás vytvoríte rýchlo a jednoducho aj bez programátora a grafika. Bez problémov k nám premigrujete i svoj zabehnutý e-shop. Vyskúšajte si zadarmo, ako to u nás funguje.

Stiahnite si aktualizovaný e-book o podnikaní na internete

Ako a v čom začať podnikať