Blog o podnikaní na internete
Poradca úspešného podnikateľa

Podnikanie cez internet

Rozbehnutie internetového podnikania nemusí byť vždy finančne a časovo náročné. Stačí, ak si svoje kroky najprv poriadne premyslíte a nájdete si spoľahlivých dodávateľov (nielen tovaru, ale aj softwaru na tvorbu e-shopu). Ak nemáte potrebný kapitál na rozbehnutie podnikania, ale váš nápad na podnikanie má potenciál, určite sa nájde investor, ktorý by sa na projekte podieľal. 

Ak ešte neviete, s čím podnikať, môžte sa inšpirovať v zozname nápadov na podnikanie na webe Naštartuj to! Okrem nápadov na podnikanie a samozrejme nápadov na podnikanie cez internet, tu nájdete aj členskú sekciu, kde nájdete zoznam služieb a zľavových kupónov od partnerov Naštartuj to!

Čo si zabezpečiť, ak chcem podnikať cez internet :

  1. Keďže sa jedná o internetovú prezentáciu, potrebujete vytvoriť webové stránky. Webstránky sú vhodné na prezentáciu firmy, podnikateľského subjektu alebo produktu, e-shopy riešia funkcionalitu internetového obchodu. V rámci tvorby webových stránok či eshopov môžete osloviť programátorov alebo firmy, ktoré vám stránky vytvoria na mieru. Ďalšia, momentálne preferovaná, možnosť je využitie hotového e-shop riešenia na prenájom, do ktorého len vložíte svoj obsah a vyberiete vhodnú grafickú šablónu. Rovnakým štýlom – cez online administráciu – si ľahko vytvoríte vlastný web. Odporúčame spraviť si porovnanie e-shopových riešení, vytýčte si vlastné kritériá a porovnajte si viac e-shop systémov.
  2. Potrebujete sa zviditeľniť na internete – teda je nutné zaregistrovať si doménu. Registrátorov je dosť, informujte sa o cenách. Ak zvolíte administračný systém pre e-shop formou prenájmu, nepotrebujete k doméne objednávať navyše webhosting, ani mailhosting. Pokiaľ plánujete tvorbu webstrány alebo eshopu na mieru, webhosting + mailhosting sa vám zídu.

Najlepšie riešenie je vyskúšať si tvorbu e-shopu alebo webstránky. Takto si overíte, či obsahujú funkcie, ktoré budete pre svoje podnikanie na internete potrebovať.

Napríklad BiznisWeb môžete testovať 15 dní úplne zadarmo. 

chcem podnikať cez internet a vytvoriť si e-shop
Vyskúšajte si podnikanie cez internet na 15 dní zadarmo na BiznisWeb.sk

Ak chcete na začiatku podnikania ušetriť, môžte zvoliť lacnejšie riešenie pre vytvorenie e-shopu a základný balík služieb (napríklad bez designu na mieru) a ak vám podnikanie na internete bude fungovať, ďalšie funkcie ako napríklad prepojenie na dodávateľov cez XML alebo splátkový predaj sa dajú objednať dodatočne. Ušetrené peniaze za tvorbu e-shopu sa dajú využiť na naštartovanie internetovej reklamy, či platené konzultácie s právnikom a účtovníkom.

Prečítajte si ďalšie tipy pre efektívne podnikanie cez internet:

Podnikanie cez internet – ako začať podnikať?

9 zastávok na ceste k úspešnému podnikaniu

5 krokov k tvorbe zarábajúceho e-shopu

Právna poradňa: vzorové dokumenty pre e-shop

Právne a daňové poradenstvo: online alebo osobná konzultácia s právnikom

avatar
Autor: Jana Polakovičová Ing. Jana Polakovičová pracuje v BiznisWebe od roku 2006. Venuje sa najmä internému SEO, SEM a CRO.

Stiahnite si aktualizovaný e-book o podnikaní na internete

Ako a v čom začať podnikať