Blog o podnikaní na internete
Poradca úspešného podnikateľa

Revolučný cashback alebo ako ušetriť pri online nakupovaní

cashback, cashback portálKoncom minulého roka sa na českom trhu objavili cashback portály, ktoré žnú obrovský úspech.

Cashback alebo odmena za nakupovanie prostredníctvom určitej webovej stránky je populárna nielen v ČR, ale aj v Anglicku a USA, momentálne sa rozmáha aj na Slovensku.

Boom cashbackov k nám dorazil vo veľmi vhodnom čase (v USA a Anglicku je známy oveľa dávnejšie – presný dátum sa nám nepodarilo dohľadať, budeme radi, ak sa s nami podelíte o Vaše vedomosti).

O čom je cashback portál?

Čarovné slovíčko cashback (doslovný preklad peniaze naspäť) predstavuje možnosť nechať si vyplatiť časť sumy, ktorú ste utratili pri nákupe cez internetový obchod.  Výška tejto sumy je zverejnená na cashback portáli, cez ktorý sa nákup realizuje.

Ukážka aktuálnej ponuky na cashback portáli PlneVrecka.sk:

plnevrecka.sk

Nelezú si do kapusty?

Väčšina ľudí hľadá možnosti, ako ušetriť aspoň pár € zo svojho mesačného rozpočtu. Cashbacky profitujú najmä z toho, že ponúkajú v porovnaní so zľavovými portálmi oveľa výhodnejšie podmienky nákupu. Kým cez zľavomaty si tovar kúpite v zľave, cez cashback portál sa Vám časť nákladov vráti.

Ďalší rozdiel v porovnaní so zľavovými portálmi je ten, že kým v zľavomatoch sú ponúkané len konkrétne produkty so zľavou, cash back portál poskytuje globálnu percentuálnu zľavu na celý sortiment e-shopu.

Podmienky nákupu:

  • registrácia na cashback portáli

 

Zahraničné, ale dobré!

Prehľad Cashback stránok z Kanady, Írska, Austrálie, Nového Zélandu a EÚ nájdete tu.

V USA medzi top patria napríklad:

 

Vo Veľkej Británii:

Ukážka aktuálnej ponuky na cashback portáli Topcashback.co.uk:

V ČR sú najznámejšie:

 

Na Slovensku sú známe:

 

Na Slovensku a v Českej republike využívajú cashback portály aj prevádzkovatelia najväčších e-shopov na internete ako Kasa (Hej.sk, Kasa.cz), Mall, Vivantis alebo Martinus.

Nás zaujal relatívny nováčik medzi cashback portálmi – PlneVrecka.sk

 

Ako zaregistrovať svoj e-shop na PlneVrecka.sk?

Spýtali sme sa pána Mateja Lešťana z tímu PlneVrecka.sk.

„Na zavedenie provízneho programu pre predaj Vašich produktov máte 2 možnosti. Zavedením neuzatvárate iba s nami nejakú dohodu, ale vlastne takto si môžete získať stovky ďalších dílerov, ktorí budú predávať Vaše produkty,” vysvetľuje pán Lešťan.

Existujú 2 možnosti:

 

1. možnosť:

“Zaregistrujete sa ako majiteľ e-shopu na najznámejších celosvetových portáloch, ktoré ponúkajú kompletné trackovanie zákazníkov, ako sú napr.:

www.cj.com – beží pod ním portál napríklad hej.sk alebo www.tradedoubler.com – napr. mall.sk,” pokračuje p. Lešťan.

Ak Vás zaujímajú náklady na registráciu, podľa pána Lešťana sa jedná rádovo o pár eur, teda žiadna horibilná, permanentne sa opakujúca platba.

 

2. možnosť:

“Potom je tu možnosť zakúpiť si software, ktorý toto ponúka, ten využíva väčšina slovenských e-shopov, ktorí robia provízne programy – tzv. Affiliate,” dodáva pán Lešťan.

Akonáhle zvolíte Affiliate program, skontaktujete sa s cashback portálom PlneVrecka.sk a spolupráca sa môže začať!

 

PlneVrecka.sk sú na trhu len pár mesiacov, ale na Facebooku už získali viac ako 25 500 lajkov.

Po registrácii získavate automaticky bonus vo výške 1€. Novovytvorený účet je potrebné aktivovať kliknutím na verifikačný link, kt. obdržíte mailom.

Partnerské e-shopy nájdete v sekcii Zoznam obchodova nákup sa môže začať!

Približne do 48 hodín od uskutočnenia nákupu uvidíte na svojom účte informácie o transakciách – aktuálny stav účtu, prevedená suma, zamietnuté peniaze, celkový počet ušetrených peňazí a históriu platieb.

 

Mohlo by vás zaujímať aj:

Cashback ako súčasť marketingovej stratégie e-shopu

Aké výhody ponúka cashback Tipli? – rozhovor s Michalom Hardynom

avatar
Autor: Jana Kvasnicová V BiznisWebe pracujem od r. 2009, začínala som na supporte, kde som mala skvelú príležitosť zoznámiť sa s reálnymi potrebami a otázkami podnikateľov či majiteľov e-shopov a webstránok. A preto sa snažím hľadať také témy, ktoré vám ponúknu užitočné odpovede. Máte iný názor? Budem vďačná za váš feedback - kvasnicova@biznisweb.sk :)

Stiahnite si aktualizovaný e-book o podnikaní na internete

Ako a v čom začať podnikať