Blog o podnikaní na internete
Poradca úspešného podnikateľa

Ako sa v Ružomberku šijú kvalitné slovenské obliečky značky Adelafilipp ®

posteľné obliečky Adelafilipp ®Rodinná firma Áčko a.s., ktorá prevádzkuje e-shopy acko.sk aj adelafilipp.sk, pôsobí na trhu od roku 1991. Unikátne obliečky zo zaujímavých materiálov, napr. lyocelového vlákna (buničiny) s kvalitnou potlačou, 3D vzormi a motívmi od výmyslu sveta zdobia nejednu spálňu na Slovensku, ale i v zahraničí.

O tom, ako prebieha celý proces ich výroby a čo všetko to obnáša, sme sa rozprávali s jednou z dvorných dizajnérok a zároveň aj administrátorkou e-shopu adelafilipp.sk, Dominikou Máriou Škorníkovou. Tu je ich podnikateľský príbeh:

1. Dominika, posteľné obliečky Adelafilipp ® hýria farbami a sú vyrobené z kvalitných materiálov, ako sú napríklad 100 % bavlna, bavlnený satén, damašek, tencel (materiál z eukalyptového dreva) či vyššie spomenutý lyocel. Vieme povedať, koľko trvá výrobný proces? Od návrhu, cez dodanie/prípravu materiálu až po finálne nafotenie a pridanie produktu do e-shopu?

Dominika Mária Škorníková - designérka a administrátorka e-shopu adelafilipp.sk

Dominika Mária Škorníková – designérka a administrátorka e-shopu adelafilipp.sk

Zdravé výrobky, s ktorými je ich používateľ spokojný, si vyžadujú dávku pozornosti a to pri výrobkoch pre bytový textil, ale aj v iných odvetviach. To je možne vidieť aj pri tvorbe našich posteľných obliečok. Neustále sa snažíme prinášať na trh horúce novinky z hľadiska dizajnu, ale taktiež poukázať na pokrok v oblasti vývoja nových a lepších textílií.

Aby som sa dostala k jadru otázky :), každý typ posteľných obliečok prechádza niekoľkými krokmi, od  výroby správneho materiálu až po hotové obliečky, ktoré si odnesiete domov z predajne alebo kúpite v našom e-shope Adelafilipp.sk. Našimi najpoužívanejšími textíliami sú bavlnený satén, husto tkaná tkanina Renforce, ďalej tkanina známa ako damašek a našu špičku tvorí satén z materiálu  TENCEL™ Lyocell, čo je vlákno vyrobené z buničiny Eukalyptových stromov. Vybraná metráž textílie potrebnej na výrobu obliečok následne putuje do tlačiarní, kde sa vzoruje potláčaním a to presne zvolenou technikou tlače, podľa vybraného materiálu. Daný vzor však najskôr musí vzísť z nápadov a neskôr aj z grafického spracovania dizajnérov, medzi ktorých patrím aj ja. Taký vzor na obliečky si tiež žiada svoj čas, a preto je ťažko povedať, ako dlho trvá jeho pretvorenie od nápadu až po výkres, či finálne rozkreslenie. No a cieľovú čiaru výroby obliečok tvorí najdôležitejšie šitie. Naše šikovné krajčírky ušijú cez deň aj niekoľko stoviek setov obliečok na naše periny. 

Takže výrobný proces obľúbenej posteľnej obliečky, ktorá nám vydrží vždy krásna a bez dierok, či oderkov si pýta aj niekoľko mesiacov, aby spĺňala nami požadovanú kvalitu, na ktorú môžeme byť hrdí.

Kolekcia posteľnej bielizne a bytového textilu https://www.adelafilipp.sk/

Kolekciu posteľnej bielizne a bytového textilu nájdete v e-shope adelafilipp.sk

2. Ako vznikla značka Adelafilipp ®?

Rodičia Petra Filippa dlhé roky pracovali v Bavlnárskych závodoch v Ružomberku, a jedného dňa sa rozhodli svoje skúsenosti zúročiť v praxi. A tak vzniklo Áčko ®. Prvou dizajnérkou bola mama, Adela Filipp. Preto táto druhá značka nesie jej meno :).

tvorba e-shopu, e-shop zadarmo | BiznisWeb.sk

Chcete si aj vy skúsiť podnikanie na internete? Tvorbu e-shopu si v BiznisWebe môžete otestovať na 15 dní úplne zadarmo

3. Ako výrobná firma samozrejme produkujete odpad. Akým spôsobom sa ho snažíte eliminovať?

Pri výrobe posteľných obliečok, vankúšov, alebo aj plachiet vzniká samozrejme textilný odpad, podobne ako aj pri iných výrobných procesoch. A keďže aj my chceme byť eko friendly, dávame nášmu “odpadu” druhú šancu a to napríklad výrobou EKO tašiek zo zvyškov tkanín pri šití posteľných obliečok. Tieto tašky sú ľahko rozložiteľné, keďže sú vyrobené z prírodných materiálov a tiež sú dôvodom úsmevu našich zákazníkov, pretože ich dostávajú grátis k svojmu nákupu :).

Takto spracúvame aj odpady z výroby iných produktov, ako napríklad šitím podsedákov a podobne. A to je náš spôsob ako sa vysporiadať aj s druhotnými surovinami pri výrobe obľúbených bytových dekorácii, či textilu, ktorým pomáhame prírode ľahšie dýchať.

4. Obliečky Adelafilipp ® sú prakticky nezničiteľné :). Stačí sa o ne starať tak, ako odporúčate. Ja osobne veľmi oceňujem, že sa pri správnom sušení nemusia žehliť :), pranie pri 60°C sa ani po viac ako 3 rokoch vôbec neprejavilo na kvalite potlače a skvelé je, že sú aj 2-farebné. Takže v rámci jedného setu mám vlastne dva páry obliečok. Aké sú ďalšie výhody Vašich posteľných obliečok?

Ako si spomenula, obliečky Adelafilipp ® sú takmer nezničiteľné a to sa snažíme dodržiavať pri všetkých našich výrobkov. Okrem dlhej životnosti obliečok sa radi pochválime aj nezávadnosťou našich výrobkov, čo každoročne testujeme v špecializovaných skúšobniach a na znak čoho sa naše výrobky hrdia certifikátom OEKO tex. Nezávadnosť textílií zaručujeme tiež vďaka dobrej fixácii vzorov na obliečkach. V preklade to znamená, že používame farbivá, ktoré sú pevne viazané do štruktúry vlákien. Preto sa nielen že nevyperú, ale taktiež nestrácajú na kvalite ani otieraním pri bežnom používaní. Pevnou väzbou na vlákna sa tak zabráni aj uvoľňovaniu škodlivín, ktoré by mohli spôsobovať alergie, či iné zdravotné nepríjemnosti našich zákazníkov a vďaka tomu môžu spať v zdravých a nezávadných obliečkach.

A tiež mi nedá nespomenúť praktické riešenie zapínania našich obliečok – bezpečný zipsový uzáver. Ten je v súčasnosti veľmi obľúbený pre svoju funkčnosť. Preto môžeme čas strávený nudným zapínaním  gombíkov premeniť na obľúbené leňošenie vo voňavých obliečkach.

5. Akým spôsobom učíte svojich zákazníkov správne prať obliečky, paplóny, vankúše, prestieradlá či prehozy? Stačia pracie symboly na balení a samotných produktoch? 

Tak, ako vravíš, správna starostlivosť o výrobok prinesie svoje ovocie v podobe dlhej životnosti produktu, ako aj jeho výbornú kvalitu.

Pri záverečnom balení našich výrobkov používame dva typy informačných blokov o starostlivosti o výrobok. A to sú, všívacia etiketa a následne aj produktová vkladacia etiketa, na ktorej sú udané základné informácie o výrobku, ako aj symboly údržby. 

Ďalším spôsobom, ako sa naši zákazníci môžu dozvedieť o čistení ich obľúbených výrobkov, je prečítať si popis produktu na e-shope, ten je umiestnený vždy pri danom výrobku. 

A nakoniec, pokiaľ zákazník využíva kamenné predajne, naši zamestnanci mu radi vysvetlia ako sa starať o našu deku, paplón, obliečku, či akýkoľvek iný výrobok :).

6. Veľa našich klientov si začiatky podnikania idealizuje. Vytvorením e-shopu to však len začína. Ak chceme úspešný e-shop, musíme sa mu venovať. Okrem vybavovania objednávok si musíme nájsť čas aj na SEO, prácu s dátami, aktualizáciu a tvorbu obsahu a pod. Ak by si mala začínajúcim podnikateľom poradiť, ako vytvoriť úspešný e-shop, ako by mali postupovať?

Síce patrím ešte len k e-shopovým začiatočíkom, ale určite považujem za prioritu personalizáciu e-shopu. Zákazník musí mať pocit, že sa mu predajca naozaj venuje, resp. mu vždy dá promptné a hodnotné odpovede na jeho otázky, prípadne mu dokáže pomôcť pri riešení problémov s objednávkou či výberom tovaru. 

Teda si myslím, že úspešný e-shop je založený na tímovej práci celej firmy. Pretože zákazníka musí zaujať obsah webu, potom jeho praktickosť a napokon rýchle reagovanie na jeho potreby. Ako si už spomenula, e-shop stojí na vždy aktuálnom obsahu, postupnom budovaní SEO a tiež radách a tipoch z praxe, ktoré zaujímajú bežného používateľa – napríklad ako si vybrať paplón, ako prať posteľné obliečky či ako vybrať vankúš pre dieťa a podobne. 🙂

Ako príklad komunikácie medzi zákazníkom a e-shopom mi nedá nespomenúť našu kolegyňu Milku, ktorá dokáže so zákazníkom odkomunikovať a vyriešiť akýkoľvek problém, poškodený materiál bez problémov vymení, stratenú objednávku okamžite nájde :).

No a samozrejme, e-shop musí ísť ruka v ruke s najnovšími trendmi a sociálnymi sieťami, za čo náš e-shop tiež vďačí šikovným mladým ľuďom – Viviane Filippovej a Tomášovi Spišiakovi. 

Posteľné obliečky sú skvelým tipom nielen na vianočný darček.

Ak sa chcete inšpirovať, vybrali sme pre vás zopár najobľúbenejších produktov.

Najnovšie saténové obliečky Premium:

Obliečky Satén deluxe – obľúbený design v nových farebných kombináciách

Alebo žakárové prehozy

avatar
Autor: Jana Kvasnicová V BiznisWebe pracujem od r. 2009, začínala som na supporte, kde som mala skvelú príležitosť zoznámiť sa s reálnymi potrebami a otázkami podnikateľov či majiteľov e-shopov a webstránok. A preto sa snažím hľadať také témy, ktoré vám ponúknu užitočné odpovede. Máte iný názor? Budem vďačná za váš feedback - kvasnicova@biznisweb.sk :)

Stiahnite si aktualizovaný e-book o podnikaní na internete

Ako a v čom začať podnikať