Blog o podnikaní na internete
Poradca úspešného podnikateľa

David Kálmán – Používame zbytočne veľa nástrojov na zefektívnenie času

Ako mať viac času - rozhovor s Davidom KálmánomPoznáte to staré príslovie V jednoduchosti je krása?V pretechnizovanej dobe smart domácností, online nástrojov a aplikácií naň akosi zabúdame. A pritom je základom nášho úspechu.

David Kálmán preto učí ľudí narábať so svojim časom a znovu využívať sedliacky rozum. Vytvoril tiež vlastný školiaci proces, prostredníctvom ktorého pomáha firmám ďalej efektívne rozvíjať svoj biznis.

V rozhovore nám prezradil, čomu sa budeme venovať na evente Ako mať viac času, ktorý sa koná už budúci utorok, akú aplikáciu používa a ako naštartovať svoju kreativitu, keď meliete z posledného.

 

1. David, svoje 13-ročné skúsenosti z biznisu odovzdávate ľuďom v online kurzoch, na eventoch, píšete aj na blogu SME. Vašim cieľom je inštalácia zdravého sedliackeho rozumu do našich životov. Prečo?

Začína sa vytrácať. Svet sa posunul a máme mnoho možností. Omnoho viac ako kedysi. Je potrebné sa vrátiť späť, myslieť logicky a trénovať svoju intuíciu.

Veľa vecí si zbytočne komplikujeme a sú iba v teoretickej rovine.

Ak chceme predsa niečo zjednodušiť, pôjde to iba cez jednoduché nástroje.

Mám veľmi rád malý vedecký bonmot, ak niečo prakticky funguje.

Vedec sa v tej chvíli pýta: OK, v praxi to funguje. A funguje to aj teoreticky? 🙂

 

2. Vytvorili ste svoj vlastný vzdelávací proces pre obchodné oddelenia a pomáhate firmám rásť cez lievik, vzdelávanie, nárast produktivity, obchodnú stratégiu a zvýšenie angažovanosti ich zamestnancov. Je vhodný pre väčšie korporácie alebo dokáže pomôcť napríklad aj menším firmám?

Mám skúsenosti s aplikáciou v korporáciách aj v StartUpoch s dvomi ľuďmi. Takže odpoveď je oboje.

 

SmartTalk - Ako mať viac času

Zaujala vás táto téma? Zarezervujte si lístky na SmartTalk: Ako mať viac času už dnes.

3. Rozhodovacia paralýza, prokrastinácia, nedostatok času, deadliny, stres, to všetko je každodenná realita v dnešnom uponáhľanom svete. O tom, ako mať viac času a využiť ho čo najefektívnejšie, nám ukážete už 16. apríla na evente v KC Dunaj. Jednou z tém, ktorej sa budete venovať, je aj naučiť sa povedať NIE. Čo ďalšie sa účastníci od Vás naučia?

Správne si určiť priority a podľa nich jednať. Budeme hovoriť o plánovaní a akcieschopnosti. Povieme si viac aj k rozhodovacej paralýze a tendencii vybrať si príjemné úlohy. Taktiež sa budeme venovať upratovaniu. Pretože, ak niekto upratuje a nenaplánoval si to, tak ho čaká pravdepodobne niečo dôležitejšie :).

 

4. Ustrážiť svoj čas nám dnes pomáhajú aj rôzne tooly alebo aplikácie. Vďaka nim vieme rýchlo zistiť, koľko hodín denne trávime na sociálnych sieťach a pod. Ktoré aplikácie využívate Vy, resp. ktoré by ste doporučili využívať podnikateľom?

Osobne pracujem iba s Google kalendárom. Toto je tiež point, ktorému sa budeme venovať. Často je náš problém s časom vytvorený vďaka tomu, že používame príliš mnoho nástrojov na zefektívnenie. Potom sa stáva, že úlohu, ktorú by som mohol vyriešiť hneď, si zaznamenám, a aby toho nebolo málo, tak do troch nástrojov na zefektívnenie času a v konečnom dôsledku to trvá dlhšie než samotné vyriešenie úlohy.

 

5. Máte nejaký recept, ako nakopnúť svoju kreativitu?

Receptov je veľa, no k základným patrí pár jednoduchých a veľmi efektívnych nástrojov. Často chcú byť ľudia kreatívni nasilu. Vtedy je dôležité nechať prácu tak a prevetrať si hlavu. Prejsť sa na miesto, kde sme ešte neboli alebo sa chvíľu venovali inej činnosti. Ďalší skvelý recept je obyčajná dobrá nálada. Ak máme zlú náladu, skôr funguje analytická časť mozgu, ak ju máme dobrú, štartuje sa kreativita.

Takže pustiť si vtipné video či prečítať pár vtipov je zaručený a príjemný recept.

 

David KálmánDavid Kálmán, pôsobí ako lektor a tréner v topcoach.sk.

Na workshopoch či interaktívnych prednáškach učí ľudí používať zdravý sedliacky rozum a firmám pomáha na ceste k úspechu cez tzv. lievik.

Ak sa chcete aj vy naučiť, ako využívať svoj čas zmysluplne a na maximum, sledujte Davidov blog na SME alebo rovno príďte 16. apríla 2019 o 19:00 do KC Dunaj na Davidovu prednášku Ako mať viac času.  

Vidíme sa? 🙂

 

avatar
Autor: BiznisWeb.sk Spolu s našimi klientmi vyvíjame redakčný systém (CMS) FLOX pre tvorbu e-shopu a webstránok. Svoj prvý e-shop či webstránku si u nás vytvoríte rýchlo a jednoducho aj bez programátora a grafika. Bez problémov k nám premigrujete i svoj zabehnutý e-shop. Vyskúšajte si zadarmo, ako to u nás funguje.

Stiahnite si aktualizovaný e-book o podnikaní na internete

Ako a v čom začať podnikať