Blog o podnikaní na internete
Poradca úspešného podnikateľa

Autobiznis.sk – Migrácia na FLOX 3 ponúka nové možnosti

bratia Horníkovci z Autobiznis.sk

bratia Marián a Milan Horníkovci z Autobiznis.sk

Bratia Horníkovci z eshopu Autobiznis.sk vo svojom podnikaní dospeli do štádia, kedy potrebovali zmenu. A to nielen vo webdizajne, ale predovšetkým v zefektívnení svojej práce. Je nám veľkou cťou, že BiznisWebu ostali verní aj po 10 rokoch a využili možnosť bezplatnej migrácie na FLOX 3.

Prečítajte si, ako im inovácia pomohla v raste e-shopu.

 

História Autobiznis.sk

Rodinné podnikanie s náhradnými dielmi na osobné autá naštartoval otec. Lokálna predajnička Auto-Moto-Šport v Trenčíne nabrala nový rozmer, keď po skončení štúdia pridali ruku k dielu aj 3 synovia a vytvorili svoj prvý e-shop s autodoplnkami. Zo zábavky sa časom stal reálny biznis, v ktorom má svoju úlohu každý člen rodiny.

 

Marián Horník, Autobiznis.sk

Marián Horník sa stará najmä o chod firmy AUTOBIZNIS.SK s.r.o.

1. Marián, Autobiznis.sk je eshop s autodoplnkami, tuningovými doplnkami a náhradnými autodielmi. No máte aj ďalšie projekty, aké?

Autobiznis.sk predával najskôr tuning doplnky ako rôzne led svetlá, poťahy, antény, rádiá a podobne. Neskôr sme pridali plechové disky, hliníkové disky a pneumatiky. Postupom času sa nám vykryštalizovali produkty, ktoré sme si vedeli zabezpečiť priamo od výrobcov a bol po nich dopyt. Tak vznikol aj web gumove-rohoze.sk.

Na danom webe sú hlavne praktické doplnky do auta ako rohože, vaničky do kufra, atď.

Ďalším webom je deflektory-heko.sk. Deflektorov je cca 1500 typov, tak sme usúdili, že by sa na to hodil aj samostatný web.

 

2. Na fungovaní vášho biznisu sa podieľajú obaja rodičia a bratia Milan a Emil, spolu 5 párov šikovných rúk a nesmieme zabudnúť na sympatickú psiu pomocníčku Ashley :). Kto má vo firme akú úlohu?

pani Horníková, Autobiznis.sk

Mamina, pani Horníková, má v Autobiznise na starosti fakturáciu v účtovnom programe POHODA a prípravu štítkov pre dopravcov.

Úlohy sú rôzne, ale v podstate každý vieme zaskočiť toho druhého.

Teda okrem účtovníctva. To má pod palcom mama s našou dlhoročnou účtovníčkou Ivetou, ktorú berieme ako súčasť rodiny.

Mama chystá faktúry a hneď generuje aj štítky na balíky.

Má pod palcom papiere celkovo.

Sme veľmi radi, že tu s nami pracuje, lebo nás zároveň aj dá do laty, ak treba :). Nerobí jej problém učiť sa nové veci, sme na ňu veľmi pyšní.

 

Milan Horník, Autobiznis.sk

Milan Horník, iniciátor inovácií vo firme. Popri komunikácii so zákazníkmi odkomunikoval s grafikom aj nový webdizajn Autobiznis.sk.

Milan mal na starosti prechod z FLOX 1 na FLOX 3. V ecommerce je doma, sleduje trendy a stále sa vzdeláva. Preto aj odkomunikoval celý nový web Autobiznisu, od grafiky až po funkčnosť a použiteľnosť.

Inak hlavne odpisuje na emaily a vybavuje zákazníkov, ktorí si chodia osobne vyzdvihnúť tovar.

 

Emil Horník. Autobiznis.sk

Emil Horník pripravuje objednávky na expedíciu, komunikuje s dodávateľmi a dopravcami.

Emil rieši objednávky a objednáva tovar. A zároveň ich pripravuje na vyzdvihnutie kuriérom, na expedíciu.

Priebežne dvíha telefóny a odpovedá na otázky našich klientov :). Je veľmi empatický a trpezlivý. Často, ak volá potenciálny zákazník, ktorý na nás dostal kontakt od známeho, a potrebuje len rýchlo niečo na auto, Emil to s ním doladí do finálnej objednávky.

No a ja vybavujem objednávky, reklamácie, riešim celkový chod firmy.

V minulosti som celý marketing a SEO riešil sám. S pôvodnými nastaveniami sme si vybudovali slušné pozície na Google. Z tých sme profitovali prakticky doteraz. No vieme, že potrebujeme zmenu. S vynoveným webom sa do toho znovu púšťame spoločne aj s Milanom. Po úspešnom redizajne už bude marketing len čerešnička na torte.  

aljašský malamut, fenka Ashley

Fenka aljašského malamuta, Ashley, je maskotkou AUTOBIZNIS.SK s.r.o. Spoľahlivo hlási príchod kuriérov, klientov či dodávateľov.

Snažíme sa to postupne stále posúvať vpred…

 

A aby som nezabudol na našu Ashley.

To je firemný maskot.

Ju poznajú všetci dodávatelia, rozvozcovia a už aj mnoho zákazníkov. Selfie s ňou už má nejeden zákazník :-).

 

3. Koncom minulého roka ste sa odhodlali na migráciu Autobiznisu na FLOX 3. Ako to celé prebiehalo a aké výrazné zmeny ste postrehli?

Tak od FLOXu 1 popravde veľmi nerád odchádzam. Ja osobne som na tom začal a poznal som každé jedno tlačidlo.

Len vývoj napreduje extrémne rýchlo a FLOX 3 má už kopec moderných funkcií ako prepojenie skladov, lepšie nastavenia na optimalizáciu vo vyhľadávačoch. Rôzne platobné metódy atď. Je toho naozaj veľa, čo vie ponúknuť FLOX 3.

 

4. Keď porovnáte FLOX 1 a FLOX 3, aké hlavné rozdiely pozorujete?

Rozdiel je obrovský. Asi sa to ani nedá nejak porovnávať, lebo FLOX 1 bol super pred pár rokmi.

FLOX 3 je zas moderný a plne funkčný práve teraz, ale vďaka pravidelným aktualizáciám bude aj o pár rokov.

FLOX 3 má mnoho funkcií a vie uľahčiť veľa roboty, keď sa všetko správne nastaví a prepojí.

 

5. 97 %-ná spokojnosť zákazníkov s e-shopom Autobiznis je skvelou vizitkou vašej poctivej práce :). Z 1315 recenzií máte len zopár negatívnych a aj pri tých je z vašej odpovede hneď zrejmé, kde bol ozajstný problém. Ako ste docielili takú spokojnosť?

Tie recenzie sú motivačné, ale naozaj robíme maximum, aby sme každú jednu objednávku vybavili k spokojnosti zákazníka.

Pri každom produkte sa snažíme mať presné fotky s kvalitným popisom produktu.

Následne objednávku doručiť k zákazníkovi čo najskôr.

Napríklad každému zákaznikovi telefonujeme, že mu posielame balík a nasledujúci pracovný deň mu ho doručí kuriér.

Veľakrát napr. vybavíme reklamácie nad rámec dátumu. Alebo vrátenie tovaru je zo zákona 14 dní, ale my nemáme problém, ak nám zákazník vráti tovar aj po mesiaci…

Ako sa vraví – „kde je vôľa, tam je cesta“. A my chceme, aby boli naši zákazníci maximálne spokojní nielen s tovarom, ale aj s našim prístupom.

Je toho viac, čo robíme inak ako ostatní, aby tie recenzie, alebo celkovo mienka o našej firme bola pozitívna.

 

6. Okrem redizajnu Autobiznis.sk, čo chystáte nové?

Teraz, keď sa spustil redizajnovaný AUTOBIZNIS.SK na FLOX 3, chceme ešte doladiť všetky prepojenia na dodávateľské sklady, elektronické faktúry, v sklade fungovať bez čítačky kódov…, jednoducho zautomatizovať všetko, čo sa dá. Našim cieľom je, aby bol Autobiznis nielen moderný e-shop spĺňajúci aktuálne trendy, ale aby nám tiež pomohol zefektívniť prácu. Nech máme viac času aj na rodinu :).

Momentálne rozbiehame aj novú predajňu / výdajňu tovaru v Trenčíne. Konečne aj priestory budú tak, ako majú byť. 5 parkovacích miest a kúsok od obchodného centra MAX.

Už sa teším, ako to bude všetko spolu ladiť.

 

Potrebujete aj vy preniesť svoj web na modernejšie a spoľahlivejšie e-shopové riešenie? Vyskúšajte bezplatnú migráciu dát a získajte nový eshop od BiznisWebu rýchlo a jednoducho:

bezplatná migrácia dát, migrácia e-shopu na BiznisWeb.sk

 

Tip od Mariána Horníka, ako zvládať ponorku v rodinnej firme:

Marián Horník, Autobiznis.skPonorka u nás býva niekedy riadna. Ale cez víkend si od seba oddýchneme a v pondelok už začíname nový pracovný kolotoč s dobrou náladou :-).

Takmer každú nedeľu podvečer chodí vždy niekto spracovať objednávky, takže v pondelok je to celkom v pohode a nie hneď na zbláznenie.

A v podstate po práci si chodíme zabehať s Ashley vždy niekto, alebo máme hobby – bike, hokej a podobne, takže je sa kde odreagovať.“

 

avatar
Autor: Jana Kvasnicová V BiznisWebe pracujem od r. 2009, začínala som na supporte, kde som mala skvelú príležitosť zoznámiť sa s reálnymi potrebami a otázkami podnikateľov či majiteľov e-shopov a webstránok. A preto sa snažím hľadať také témy, ktoré vám ponúknu užitočné odpovede. Máte iný názor? Budem vďačná za váš feedback - kvasnicova@biznisweb.sk :)

Stiahnite si aktualizovaný e-book o podnikaní na internete

Ako a v čom začať podnikať