Blog o podnikaní na internete
Poradca úspešného podnikateľa

Letné biznis tipy do ucha

Vonku je krásne, konečne máme na dovolenke chvíľu pre seba, užívame si voľno. Až na to, že mnohí nedokážeme len tak nečinne vylihovať na pláži, na kupku, či na terase. Doteraz sme naháňali čas, ponáhľali sa a teraz toto? Tak sa poďme popri sladkom ničnerobení niečo nové naučiť a nerušene pritom relaxovať ďalej.

tipy na zaujímavé audio súbory pre rozvoj podnikania na internete

Získať nové vedomosti pre ďalší rozvoj e-shopu a podnikania na internete môžete aj na dovolenke. Stačí vám mobil a sluchátka ツ.

Nie, tipy na dovolenkové knihy to nebudú a čítanie online je v tejto horúčave tiež nemožné. Máme pre vás niečo komfortnejšie. Urobte si pohodičku a vypočujte si niečo, na čo počas pracovného zhonu nebol čas. Prinášame vám pár tipov na free audionahrávky, videonahrávky, podcasty, do ktorých sa môžete započúvať aj cestou v lietadle, v aute, v buse, doma pri varení, či venčení štvornohého miláčika, kdekoľvek, kde máte so sebou mobil a sluchátka.

Tak nech to váš biznis posunie zase o krok ďalej a pritom nenaruší vaše príjemné letné leňošenie.

1. Rozbiehate práve svoje podnikanie? V podcastoch Propagace na internetu od Jakuba Čižmařa nájdete základy online marketingu, SEO, získavania kvalitných spätných odkazov alebo e-mail marketingu. Je to dobrý odrazový mostík na začiatok vášho podnikania.

2. Máte e-shop a medzery v content marketingu? Pomoc s obsahovým marketingom, špeciálne na e-shope (ale aj webe) nájdete v perfektnom videocaste našej Janky. Je nabitý hodnotnými informáciami aj príkladmi, vďaka ktorým veľa pochopíte, dokážete sami vdýchnuť vášmu webu nový život a vaše predaje na e-shope porastú. Mimochodom, na vceliste.cz nájdete aj ďalšie podcasty z online marketingu, ktoré sa vám môžu hodiť.

3. Websupport nezaháľa a rozdáva užitočné rady od skúsených tiež. Na počúvanie je tu toho až až. Počnúc budovaním vlastného brandu podľa Sajfu, až po to, aký startup má šancu na investíciu podľa Andreja Kisku.

4. Aký je ten najlepší predajný kanál pre vás? To a ani svoje know – how nemajú problém odhaliť naši českí susedia. Najlepší českí marketéri prezradili svoje postupy a biznis modely v rozhovoroch s marketérom Pavlom Šímom. Spolu takmer  12 hodín užitočného slova, ktoré zatienia veľa z toho, ste doteraz čítali.

5. Chcete predávať viac vďaka affiliate? Štefan Polgári, známy zo siete Dognet, vám poradí nielen v affiliate marketingu.  Presvedčí vás, že robiť dve veci naraz sa dá. Počas rozhovoru so svojim hosťom obaja hrajú hry a vedú pritom dialóg. Z mnohých vyberáme, napr. rozhovor s Dávidom Puhom z Websupportu o tom, ako to funguje v Maďarsku. Vaša expanzia na byrokratický maďarský trh po tomto rozhovore môže mať hladší priebeh. Prečítajte si viac Števových poučných rozhovorov.

6. S Googlom si tykáte? Zaujímavosti a novinky zo sveta Google si môžete vypočuť vo videu Performance & Branding Summit 2017. Je to na dlhšie, ale ak žijete Googlom, určite oceníte.

7. Ste profík na Facebook?  Freelancer, alebo agentúra, ktorá sa venuje viacerým klientom? Vedeli ste o tom, že si môžete zvýšiť kredit a  získať certifikáciu? David Lörincz, uznávaný expert na Facebook reklamu vlastní 2 certifikácie priamo od Facebooku a odporúča aj vám. Aj o tom, ako týmto spôsobom budovať svoj brand a zvýšiť svoju cenu, hovorí v zaujímavom podcaste.

8. Chcete expandovať do zahraničia? Medzi podcastmi ByznysPark.cz nájdete napríklad aj Expandujte přes Amazon nebo Ebay o Expando, čo vám pomôže preniknúť aj do ďalších distribučných kanálov, napr. amazon, ebay a pod. Pritom nemusíte mať ani e-shop, resp. jazykovú verziu. Vaše produkty predávate pod značkou Amazonu. Ten si svoje produkty vyberá podľa najprísnejších kritérií tak, aby si udržal svoje dobré meno. Alebo, možno vás inšpiruje príbeh o mixit.sk.

9. Najlepšie je čerpať zo skúsenosti iných a učiť sa na ich chybách. Jiří Rostecký z Mladypodnikatel.cz spovedá marketérov, PPC špecialistov. Pýšiť sa môže takmer dvomi stovkami nahrávok. Podcasty O podnikaní na internete tu pribúdajú pravidelne.

10. Predsa len, inšpirujú vás skôr zahraniční marketingoví profíci? Tak potom máme pre vás 25 Business & Marketing Podcasts to Listen To in 2017.

Prajeme vám, nech sa vám podarí vypnúť, zrelaxovať a popri tom si zobrať z tohto hovoreného slova čo najviac pre váš biznis.

Krásne leto ツ,

podpis-sk

avatar
Autor: Daniela Mudráková Daniela je profesionálna copywriterka, špecializuje sa aj na SEO copywriting a content marketing. Je expertka na písanie pútavých textov pre webstránky, e-shopy i blogy. Cenné rady, ako tvoriť obsah, ktorý vám pomôže získať viac zákazníkov, nájdete aj na Danielinom blogu danielinopero.sk. Momentálne pracuje ako Online Manager pre happybaby.sk.

Stiahnite si aktualizovaný e-book o podnikaní na internete

Ako a v čom začať podnikať