Blog o podnikaní na internete
Poradca úspešného podnikateľa

Podnikanie na internete je ako stvorené aj pre ženy

Podnikanie na internete má x možností pre nás všetkých. Či už sme skúsenejší majitelia firiem, ostrieľaní profíci, alebo úplní začiatočníci, alebo rodičia na materskej dovolenke. Veľmi ma teší, že máme medzi klientmi šikovné, emancipované a úspešné dámy.  Vďaka OZ E-ženy pomáhajú nájsť ženám inšpiráciu, podporu a poradenstvo na ceste k podnikaniu na internete, resp. k možnostiam ďalšieho uplatnenia po materskej dovolenke alebo pri odchode z korporátnej spoločnosti do súkromnej.

S Gabi Revickou sme sa rozprávali nielen o pripravovanej konferencii Prosperujte vďaka svojmu talentu, ale aj o začiatkoch OZ E-ženy.

1. Gabriela, ako ste sa dostali k podnikaniu na internete, písaniu kníh, poradenstvu a koučingu?

gabriela-revicka

Gabriela Revická – 1 zo zakladateliek OZ E-ženy

Napísať knihu, živiť sa písaním a smieť pri tom cestovať, bolo mojim snom od detstva. Na základnej škole som založila časopis, zo strednej som sa hlásila na žurnalistiku, ale môj životný príbeh sa zvrtol. Stala som sa maminou skôr, než som plánovala. Keď som sa neskôr hlásila na žurnalistiku, na prijímačkách zmenili ruský jazyk za nemecký alebo anglický, tak som si povedala, že sa najprv poriadne jeden z nich naučím a skúsim to neskôr. S angličtinou sa mordujem doteraz, nemčina by tiež stála za osvieženie, ale podarilo sa mi niečo iné. Mám vydaných niekoľko kníh, tri beletrie a viac verzií dvojjazyčných kníh o Slovensku. Jedna z nich obletela celý svet a jedna významná Slovenka, Júlia Lorencovič, ju darovala slávnemu Danovi Brownovi, autorovi Da Vinciho kódu. Takmer dvadsať rokov som viedla svoju cestovku so špecializáciou na chaty a chalupy  na Slovensku a s rôznymi špičkovými lektormi z oblasti slovenskej literatúry organizujem Kurzy písania v rámci mojej Autorskej školy Literario.eu. Pochopila som, že pri malých deťoch bude múdrejšie prispôsobiť pracovný život osobnému a nie naopak. Dnes mám dospelé dcéry a pracovne sa venujem najmä lektorovaniu. Robím konzultačné rozhovory pre podnikateľov. Oslovujú ma najviac ženy, čo považujem za výsledok dlhoročnej práce na nekomerčnom projekte E-ženy a podnikatelia, ktorí si chcú založiť cestovnú kanceláriu alebo agentúru. Zvyknem riešiť ich najčastejší problém – ako získať zákonného zástupcu a marketing cestovných kancelárií. Mám síce certifikát kouča, ale koučing viac využívam ako podporný prvok pri konzultáciách alebo pri individuálnych workshopoch Ako prosperovať vďaka talentu alebo pri obdobe Emočného koučingu pri práci so ženami, najmä na stretnutiach so ženskými komunitami.

2. OZ E-ženy pravidelne realizuje aj event Raňajky s E-ženami. Čo je cieľom a ako prebiehajú?

Raňajky majú už veľmi slušnú tradíciu. Je to príjemné dvojhodinové stretnutie v komornom kruhu max 12 žien, na ktorom sa dámy krátko prestavia a predostrú nám otázky, na ktoré by rady našli odpoveď. Je to obdoba konzultačného poradenstva, akoby ochutnávka našich workshopov alebo aj inšpiratívnych stretnutí. Novinkou sú Individuálne Raňajky s E-ženou, tie sú kratšie, ale plne prispôsobené termínovým možnostiam záujemkyne, dokonca aj s možnosťou absolvovať ich online.

3. Onedlho organizujete aj konferenciu Prosperujte vďaka svojmu talentu. Skvelá téma mimochodom, pretože, ak človek robí to, čo ho baví a na čo má “bunky”, úspech na seba nenechá dlho čakať 🙂 Povedzte nám ale, čo všetko sa na konferencii dozvieme a pre koho je určená.

Gabriela Revická OZ E-ženy

Gabi Revická (vpravo) sa v úlohe moderátorky konferencie Prosperujte vďaka svojmu talentu predstaví znovu 19.5.2017

Na konferencii vás budeme sprevádzať s Júliou Lorencovič, s našou prvou slovenskou navigačnou dôstojníčkou. Predstavíme unikátne príklady networkingu medzi E-ženami, reálne príklady z praxe a našich ďalších vzácnych hostí. Slávka Halčáková, známa slovenská herečka a inovátorka nám spolu s publicistom Palom Hlubinom predvedú, ako sa robia dobré rozhovory. Zároveň vás pozveme na seminár venovaný tejto téme, práve s týmito skvelými ľuďmi.

Skvelá jazzová speváčka Lucia Lužinská nám predvedie, ako pracuje so svojimi klientmi, ktorým pomáha odstraňovať bloky prostredníctvom práce s hlasom. Tvrdí, že táto súvislosť má tiež hlboké prepojenia s našim skrytým talentom. Milan Repák, majster numerológie, na konferencii prezradí, ako dospieť k sebapochopeniu, prečo robíme to, čo robíme. Ferko Kozáček je autor YouTube Academy a predstaví nám svoj príbeh, ako sa dostal k YouTube.

Verím, že každý z hostí bude pre vás rovnako inšpiratívny ako pre mňa. Je pre mňa veľkou cťou, môcť ich verejne predstaviť aj vám. Pôjde o popoludnie, začíname totiž o 13-tej hodine a oficiálne končíme o 19-tej. No následne pokračujeme networkingovou párty, kde sa môžete spoznať s viacerými E-ženami, so spíkrami a rozšíriť si svoju kontaktnú databázu. Verím, že aj vám sa podarí nájsť nových priateľov v biznise.

 4. Rok 2017 sa u Vás nesie v znamení spolupráce, networkingu e-žien medzi sebou, ale aj Vášho OZ s ďalšími podnikateľskými subjektami. Má takáto podnikateľská symbióza šancu aj na Slovensku?

Určite áno. Počas môjho podnikania sa mi podarilo stretnúť mnoho odborníkov a s väčšinou z nich máme skvelé vzťahy, aj keď už spolu nerobíme žiadny biznis. Často si naďalej radíme a podporujeme sa. Tým, že máme dlhoročné vzťahy a poznáme sa z rôznych uhlov pohľadu, vieme si dať výbornú spätnú väzbu na nové projekty a rady pri riešení problémov.  

O tom, že networking naozaj funguje, svedčia aj rôzne podnikateľské skupiny na Facebooku či eventy a školenia, na základe ktorých spoznáte skvelých a ochotných odborníkov. Dobrá rada je síce nad zlato, ale dá sa získať aj zadarmo, ak viete, kde o ňu žiadať. A ako funguje networking v praxi sa dozviete na konferencii Prosperujte vďaka svojmu talentu 19.5.2017, na ktorej vám E-ženy ukážu konkrétne príklady.

avatar
Autor: Jana Kvasnicová V BiznisWebe pracujem od r. 2009, začínala som na supporte, kde som mala skvelú príležitosť zoznámiť sa s reálnymi potrebami a otázkami podnikateľov či majiteľov e-shopov a webstránok. A preto sa snažím hľadať také témy, ktoré vám ponúknu užitočné odpovede. Máte iný názor? Budem vďačná za váš feedback - kvasnicova@biznisweb.sk :)

Stiahnite si aktualizovaný e-book o podnikaní na internete

Ako a v čom začať podnikať