Blog o podnikaní na internete
Poradca úspešného podnikateľa

Ako funguje pridelenie SSL certifikátu v BiznisWebe

Dali ste si záležať na tvorbe svojho e-shopu alebo webstránky? Nezabudli ste na SSL certifikát? Ak áno, riskujete zneužitie vašich dát i dát vašich zákazníkov. ako funguje pridelenie SSL certifikátu v BiznisWebe

BiznisWeb preto poskytuje SSL zdarma ku všetkým e-shopom a webstránkam s vlastnou doménou druhej úrovne, ale aj bez nej. Ako ste sa už určite na našom blogu dočítali, ponúkame vám certifikáty od Let’s Encrypt. Okrem toho, že sú zdarma, uznávajú ich aj IT firmy ako napr. Mozilla, Cisco či Facebook.

O tom, že SSL vášmu biznisu pomáha rásť a budovať dôveryhodnosť niet pochýb. Výhody SSL pre váš biznis a proces fungovania sme podrobne analyzovali v našom ďalšom článku.

Dnes sa pozrieme na to, akým spôsobom ich vydávame a kontrolujeme.

Predvydávanie je automatizované

Predvydávanie SSL certifikátov je v BiznisWebe automatizované. Momentálne v našom systéme spravujeme a kontrolujeme platnosť SSL pre niekoľko tisíc certifikátov, okrem tých, ktoré si klienti zakúpili u inej autority.

Predvydávanie je nutné každých 90 dní, taká je totiž platnosť certifikátu Let’s Encrypt.

Pre overenie vlastníctva domény je nutné správne nasmerovať DNS záznamy vašej domény.

Týka sa to záznamov:

  • vasadomena.sk

  • www.vasadomena.sk

  • m.vasadomena.sk – odporúčame aj tento záznam aj napriek tomu, že váš e-shop či webstránka sú responzívne. Stále totiž máte možnosť prepnúť sa na neflatový dizajn webu, ktorý vyžaduje adresu m.vasadomena.sk.

Tieto nastavenia pravidelne kontrolujeme a ak narazíme na problém, spojíme sa s vami a poradíme, ako nastavenie zmeniť. Nemusíte sa ničoho báť, nie je to žiadny masívny zásah, len malá zmena, o ktorú požiadate registrátora domény.

Aby vás Google miloval

Google vo výsledkoch vyhľadávania uprednostňuje zabezpečené webstránky a e-shopy:

SERP Google

Google uprednostňuje e-shopy a webstránky, ktoré fungujú na zabezpečenom HTTPS protokole

Platný SSL certifikát je tiež nevyhnutnosťou, ak plánujete využívať Google nákupy.

Prechod vášho e-shopu a webstránky na HTTPS je, nielen z pohľadu SEO, nevyhnutný krok vpred. Ikonka certifikátu totiž u zákazníkov vzbudzuje pocit bezpečia a istoty a zvyšuje pravdepodobnosť nákupu (viac informácií nájdete aj v našom článku na LUPA.cz).

Nepodporuje váš redakčný systém prechod na bezpečnejší https protokol zdarma?

Ponúkame vám riešenie – stačí nám len váš Heureka XML feed.

moderný e-shop so ssl certifikátom

Majte biznis na svojom e-shope a webe pod kontrolou a v bezpečí. Radi vám ho pomôžeme ochrániť.

podpis-sk

avatar
Autor: BiznisWeb.sk Spolu s našimi klientmi vyvíjame redakčný systém (CMS) FLOX pre tvorbu e-shopu a webstránok. Svoj prvý e-shop či webstránku si u nás vytvoríte rýchlo a jednoducho aj bez programátora a grafika. Bez problémov k nám premigrujete i svoj zabehnutý e-shop. Vyskúšajte si zadarmo, ako to u nás funguje.

Stiahnite si aktualizovaný e-book o podnikaní na internete

Ako a v čom začať podnikať