Blog o podnikaní na internete
Poradca úspešného podnikateľa

Free nástroje pre monitoring sociálnych sietí

nástroje pre monitoring sociálnych sietíAko merať sociálne siete prostredníctvom Google Analytics sme Vám už popísali v našom článku.

Existujú aj ďalšie, bezplatné monitorovacie nástroje, ktoré stoja za zmienku a ktoré Vám umožnia získať viac informácií o Vašich kampaniach, návštevnosti, fanúšikoch a podobne.

Prehľad 69 nástrojov pre monitorovanie sociálnych sietí zverejnil portál dreamgrow.com. My sme vybrali 10 tých, ktoré by Vás mohli zaujímať najviac.

HootSuite 

nástroje na meranie sociálnych sietíPonúka možnosť sledovať a prispievať na rôzne sociálne siete – najmä Facebook a Twitter (v bezplatnej verzii máte k dispozícii 5 sociálnych sietí). Okrem toho, že šetrí Váš čas ho môžete administrovať cez Váš  iPhone, iPad, BlackBerry a Android. Odporúčame vyskúšať.

hootsuite, sledovanie sociálnych sietí

ukážka administrácie HootSuite - nástroja pre monitoring sociálnych sietí

SocialBro

SocialBro je určený pre správu a analýzu komunít na Twitter-i. S jeho pomocou si vybudujete komunikačnú stratégiu a môžete komunikovať len s Vašou cieľovou skupinou.

 

Social Mention

Zaujíma Vás, čo sa o Vás aktuálne hovorí na sociálnych sieťach? Vo výsledkoch vyhľadávania sa zobrazujú najčerstvejšie komentáre z viac ako 100 sledovaných stránok.

Wildfire Social Media Monitor

Spoznajte Vašich fanúšikov / followerov z popredných sociálnych sietí – Facebook, Twitter, Google Plus. Zisťujte, ako rastie počet sympatizantov. Nastavte si notifikácie a sledujte udalosti z oblastí, ktoré sú relevantné pre Váš biznis.

Addict-o-matic

Buďte trendy, buďte IN! Sledujte najaktuálnejšie informácie z oblastí zábavy, politiky, nákupov, športu atď. Získate prístup k blogom, videám, obrázkom a správam z danej kategórie.

Cyfe

Alias All in One Dashboard pomôže sledovať a analyzovať aktuálne dáta napr. z Google Analytics, AdSence, SalesForce, MailChimp, Facebook, WordPress atď. priamo na jednej nástenke. Ak potrebujete spoznať Vašich zákazníkov čo najviac do detailu, Cyfe je ten najvhodnejší nástroj.

Google Alerts

Google Alerts zašle prehľad najnovších výsledkov vyhľadávania na základe zadefinovaných fráz priamo na Váš mail. Zadáte si vyhľadávaciu frázu a Google Alerts sleduje web, správy a pod.

 

 

 

 

 

 

Google Blog Search

 Vyhľadáva priebežne aktualizované referencie používateľov zo všetkých dostupných blogov na konkrétne témy, napr. jedlo, umenie …

 

Google Trendy

 Poskytujú prehľad o najvyhľadávanejších frázach a kľúčových slovách vo vyhľadávaní. Získate tak prehľad o návštevnosti, ktoré dané kľúčové slová generujú. Môžete napr. porovnávať dáta z 5 stránok a ich najhľadanejšie slovné spojenia. Problém je, že si môžete zatiaľ vybrať z krajín – Austrália, Hongkong, India, Izrael, Japonsko, Kanada, Nemecko, Rusko, Singapur, Spojené štáty, Tchaj-wan, Veľká Británia.

Reachli

 Reachli umožní monitorovanie Pinterestu vrátane prepojenia s Google Analytics Real Time. Sledovať môžete všetky Vaše firemné profily na Pinterest.com. Ďalšie nástroje na monitorovanie efektivity na Pintereste sú napr. Pinterest Web Analytics alebo Pinpuff.

 

Aké monitorovacie nástroje pre sociálne siete používate Vy? Budeme radi, ak sa s nami podelíte o svoje skúsenosti v komentároch.

vytvoriť www stránku, vytvoriť eshop

Tvorba www stránky

avatar
Autor: Jana Kvasnicová V BiznisWebe pracujem od r. 2009, začínala som na supporte, kde som mala skvelú príležitosť zoznámiť sa s reálnymi potrebami a otázkami podnikateľov či majiteľov e-shopov a webstránok. A preto sa snažím hľadať také témy, ktoré vám ponúknu užitočné odpovede. Máte iný názor? Budem vďačná za váš feedback - kvasnicova@biznisweb.sk :)

Stiahnite si aktualizovaný e-book o podnikaní na internete

Ako a v čom začať podnikať