Blog o podnikaní na internete
Poradca úspešného podnikateľa

Responzívna šablóna v BiznisWebe mávnutím kúzelnej paličky

Základom podnikania na internete je mobilná šablóna. Uľahčí orientáciu na webe, zvýši návštevnosť a privedie nových zákazníkov e-shopu. To je presne to, čo potrebujete, alebo nie?

Ako už určite viete, responzívny dizajn sa mení podľa veľkosti displeja zariadenia, na ktorom je web alebo e-shop prehliadaný. Je jedno, či vaši zákazníci používajú smartphone alebo tablet, váš web sa im zobrazí tak, aby mali možnosť prezrieť si jeho obsah v maximálnom komforte.

 

Nie každý responzívny webdizajn ale splňuje základné ergonomické požiadavky. Preto, pokiaľ už responzívnu šablónu máte, preverte si, či:

  • je prehliadania e-shopu alebo webstránky pohodlné a prehľadné naozaj na každom zariadení,

  • máte dostatok miesta pre kliknutie na menu, tlačítka, vyplnenie objednávky, formuláre a pod.,

  • má web menej navigačných prvkov a zredukovaný obsah (napr. počet stĺpcov produktov),

  • sú produktové obrázky dostatočne veľké a texty dobre čitateľné,

  • e-shop alebo web sa rýchlo načíta.

 

Aktivujte si mobilnú šablónu a získajte nových zákazníkov

 

Zdá sa vám to komplikované? Nezúfajte, existuje aj riešenie, vďaka ktorému dokážete aktivovať mobilnú responzívnu šablónu, jedným kliknutím. Tak, ako naši zákazníci:

responzívny webdizajn v BiznisWebe

Už dlho sme sa v tíme pohrávali s myšlienkou umožniť našim klientom vygenerovať si moderný webdizajn len jedným kliknutím. Preto sme do administrácie pridali tzv. kúzelnú paličku. Tá ponúka tisícky kombinácií grafických dizajnov, pričom mení desiatky ďalších parametrov dizajnu. Okrem farieb a rozloženia napríklad aj font písma.

 

A behom sekundy tak môžete mať svoj e-shop alebo webstránku prehľadnú, napríklad ako SKINS.cz:

 
ukážka responzívnej šablóny e-shopu

Farby jednotlivých prvkov responzívnej šablóny si navyše dokážete kedykoľvek prispôsobiť. Rovnako stačí 1 kliknutie a váš e-shop alebo webstránka budú úplne iné.

Hľadajte pre svoj e-shop alebo web dodávateľa, ktorý nespí na vavrínoch

Naši klienti v BiznisWebe mali mobilnú šablónu k dispozícii už v roku 2012, kedy sme uviedli celkom nový redakčný systém na tvorbu e-shopu či webu. Boli sme v tej dobe jediný mobile friendly e-shop systém na trhu v Českej a Slovenskej republike. Paralelne s ďalším vývojom nášho CMS systému sme v roku 2015 zákazníkom ponúkli dokonalejšiu, tzv. responzívnu šablónu webu. Teda takú, ktorá sa automaticky prispôsobí zariadeniu konkrétneho používateľa. Obľúbili sme si moderný a minimalistický flat dizajn.

 

Z našich interných prieskumov vyplýva, že responzívne flat šablóny si aktivovalo už 75 % zákazníkov využívajúcich FLOX 3. Zvyšných 25 % sú e-shopy alebo webstránky na mieru alebo použivatelia prvej verzie redakčného systému Flox, ktorí postupne migrujú na novú platformu.

 

Doprajte svojim zákazníkom komfortné nákupy už dnes

 

Ešte stále váhate?  Chcete aj  vy svojim zákazníkom ponúkať prehľadné a pohodlné prehliadanie webu či e-shopu? Ideálne bez zbytočnej námahy a dlhého nastavovania?

Otestujte si BiznisWeb na 15 dní zdarma a poznajte ten rozdiel na vlastnej koži!

 

vyskúšajte si výhody responzívneho webdizajnu zdarma

Poznámka: originál článku si môžete prečítať na LUPA.cz

avatar
Autor: Peter Polakovič Peter Polakovič je konateľom spoločnosti BiznisWeb s.r.o. a ByznysWeb s.r.o. Svoje bohaté skúsenosti a znalosti z oblasti tvorby e-shopov a webstránok, internetovej reklamy a správy reklamných kampaní neustále rozširuje. V teame zastáva aj úlohu hlavného zdroja pozitívnej energie, kt. z neho srší aj mimo "prevádzkových hodín" :D Baterky si o.i. dobíja paradoxne štúdiom, s manželkou Jankou a 2 synmi.

Stiahnite si aktualizovaný e-book o podnikaní na internete

Ako a v čom začať podnikať