Blog o podnikaní na internete
Poradca úspešného podnikateľa

User experience – dôležitá časť vašej online marketingovej stratégie

testbirds - crowdtesting, uxNa konferencii Marketing Live 2015 odznela aj prezentácia Michala Matúša z Testbirds s.r.o. o User experience (UX) ako strategickej súčasti online marketingovej stratégie.

Čo by ste mali vašim zákazníkom ponúkať, aby boli maximálne spokojní?

  • telefonickú podporu
  • mobilnú a desktopovú verziu web stránky, e-shopu
  • kamennú predajňu
  • záručný a pozáručný servis

Hlavné dôvody, prečo sa zamerať na user experience?

user experienceV prvom rade si treba odpovedať na otázky, čo chceme prostredníctvom UX návštevníkom web stránky al. e-shopu ponúknuť?

Napr. sa môže jednať o:

  • nejakú hodnotu
  • zábavu
  • uľahčenie používania

UX pomáha:

  • generovať leady, zvyšuje predaj a povedomie o značke
  • ušetriť náklady a zvýšiť efektivitu
  • zlepšovať hodnotu značky
  • lepšie digitalizovať produkt

5 UX tipov pre web stránky a e-shopy

  1. Uľahčite vyhľadávanie – napr. prostredníctvom “odporúčaných al. navrhovaných produktov”, príp. skúste našepkávač: nasepkavac-vyhladavanie
  2. Odstráňte zbytočné bariéry  a prvky zvyšujúce nedôveru – poznáte to, keď idete sťahovať aplikáciu zdarma a po zadaní vášho mailu musíte odsúhlasiť prístup k vašim FB pages a XY ďalších povolení:povolit-pristup
  3. Ponúknite používateľom kontrolu/komfort – typickým príkladom môže byť prihlasovanie na vaše web stránky alebo e-shop. Ak po zadaní nesprávneho prihlasovacieho mena alebo hesla systém zobrazí hlášku nespravny-login, návštevník nevie, ktoré z týchto 2 atribútov napísal nesprávne – vo finále ho to môže až odradiť od realizácie nákupu. S podobnými prekážkami realizácie konverzií sa stretávame aj pri objednávkach – nezmyselné kolonky vo formulároch, nefungujúce captcha verifikácie a pod.
  4. Získavajte údaje – spoznajte vaše cieľové publikum, testujte ich správanie, zobrazenie web stránky alebo e-shopu na mobilných zariadeniach. Naučte sa premýšľať ako vaša cieľová skupina a vyvarujte sa tak organizačnej slepote.
  5. Vyskúšajte Crowdtesting Testbirds.sk – vďaka reálnym používateľom, ktorí sú zaangažovaní priamo v procese vývoja, získate digitálne produkty, ktoré je radosť používať :). S Testbirds získate kompletné testovanie a analýzu používateľského zážitku vašej mobilnej aplikácie alebo dokážete odhaliť prípadné usability chyby. Dozviete sa, čo presne očakávajú používatelia od vašich produktov, služieb, web stránky, e-shopu. V portfóliu majú viac než 2000 reálnych testerov, ktorí testujú na rôznych zariadeniach. Na základe 50 aspektov si nadefinujete presnú cieľovú skupinu, profi team z Testbirds analyzuje a pretransformuje feedback od testerov do reálnych návrhov a to všetko už do 5 dní. Ak máte záujem o crowdtesting, stačí vyplniť formulár.
vlastný web, vlastný eshop, prenájom eshopu, webdizajn, webdesign, vytvoriť vlastný web, vlastný eshop

Tvorba web stránky, vytvorenie web stránky

avatar
Autor: Jana Kvasnicová V BiznisWebe pracujem od r. 2009, začínala som na supporte, kde som mala skvelú príležitosť zoznámiť sa s reálnymi potrebami a otázkami podnikateľov či majiteľov e-shopov a webstránok. A preto sa snažím hľadať také témy, ktoré vám ponúknu užitočné odpovede. Máte iný názor? Budem vďačná za váš feedback - kvasnicova@biznisweb.sk :)

Stiahnite si aktualizovaný e-book o podnikaní na internete

Ako a v čom začať podnikať