Blog o podnikaní na internete
Poradca úspešného podnikateľa

Rich Snippets – skvelý spôsob zvýšenia návštevnosti

rich snippetsRich Snippets, štruktúrované odkazy, resp. úryvky nie sú vo svete SEO a SEM žiadnou novinkou. V našich končinách však nie sú príliš využívané.

Prostredníctvom rich snippets ponúkate používateľom internetu podrobnejšie informácie o vašej firme, e-shope, kamennej predajni a pod.

Patria medzi ne napr.:

cena-sklad-rs

  • informácie o prebiehajúcej zľave, resp. o dobe trvania zľavy
  • termíny a miesta konania akcií
  • meno autora (napr. článku či receptu na blogu)
  • fotky
  • miesto bydliska
  • doba prípravy receptu

Google podporuje rich snippets pre nasledovný obsah:

  1. recenzie
  2. ľudia
  3. produkty
  4. firmy a organizácie
  5. recepty
  6. udalosti
  7. hudba

Význam snippets

Hlavnou úlohou snippets je predstaviť používateľovi obsah konkrétneho webu a súvislosť  s vyhľadávanou informáciou. Používateľ sa následne na základe týchto úryvkov rozhoduje o kliknutí na odkaz na konkrétne www stránky, resp. internetového obchodu. Čím viac informácií v rámci snippets ponúknete, tým väčšia šanca, že navštívi práve váš web 😉 Týmto spôsobom snippets zvyšujú CTR (mieru preklikov).

Medzi najpreferovanejšie patria obrázky a hviezdičkové hodnotenie produktov.

Ak už Rich Snippets na vašom webe máte, môžete si otestovať správnosť ich nastavenia prostredníctvom Google nástroja.

Snippets už mám nastavené, ale nikde po nich ani stopy

Tak ako zaindexovanie vašich www stránok a e-shopov trvá Googlu istý čas, rovnako aj na zobrazenie rich snippets je potrebné si počkať. Kedy ich Google zaradí do SERP vie zrejme len sám Googlebot 🙂

Jedno je však isté, ak sa jedná o pomerne “mladé” stránky s nízkou  návštevnosťou, počítajte s tým, že sa načakáte. Aby Google čo najrýchlejšie zaindexoval zmeny na vašich www stránkach, skúste využiť indexáciu Fetch as Google. Viac informácií o Fetch as Google.

Snippets v CMS Flox 2.0

V prípade, že patríte medzi našich klientov využívajúcich nový redakčný systém Flox 2.0, rich snippets v detaile produktu aktivujete podľa návodu. Návštevníkom vašich www stránok a internetových obchodov sa snippets budú zobrazovať takto:

rich snippets v cms flox 2.0

rich snippets v cms flox 2.0

tipTIP: využite rich snippets aj v rámci firemného blogu. Stačí, ak si implementujete Google autorstvo (Google Authorship). Vo výsledkoch vyhľadávania sa pri vašich článkoch bude zobrazovať vaša profilová fotka z Google +.

google authorship

rich snippets ako fotka autora blogpostu

 

vytvoriť www stránku, vytvoriť eshop

Tvorba www stránky

ZDROJ:

http://googlewebmastercentral.blogspot.cz/2009/05/introducing-rich-snippets.html

http://seo-sem.robertnemec.com/rich-snippets-mikrodata/

http://www.visibility.sk/blog/rich-snippets/

 

avatar
Autor: Jana Kvasnicová V BiznisWebe pracujem od r. 2009, začínala som na supporte, kde som mala skvelú príležitosť zoznámiť sa s reálnymi potrebami a otázkami podnikateľov či majiteľov e-shopov a webstránok. A preto sa snažím hľadať také témy, ktoré vám ponúknu užitočné odpovede. Máte iný názor? Budem vďačná za váš feedback - kvasnicova@biznisweb.sk :)

Stiahnite si aktualizovaný e-book o podnikaní na internete

Ako a v čom začať podnikať