Blog o podnikaní na internete
Poradca úspešného podnikateľa

Sledujte pozície v Google s Collabimom

Je koniec náročnému zapisovaniu pozícií kľúčových slov vo vyhľadávačoch do Excelu. Šetrite svoj čas a sledujte pozície s Collabimom. V článku si predstavíme základné funkcie Collabimu a pre klientov BiznisWeb.sk máme nachystanú aj zľavu z predplatného Collabim.

Merajte pozície vo vyhľadávačoch zadarmo

Za Collabim nemusíte nič platiť. Collabim má verziu zadarmo, v ktorej je možné pridať 1 web stránku. Pridáte kľúčové slová a najneskôr do 2 hodín sa ukáže vaša pozícia v prirodzených výsledkoch vyhľadávania Google.

Pozície sa priebežne aktualizujú a vidíte, ktoré kľúčové slová vo výsledkoch vyhľadávania klesli a ktoré išli hore. Pozícia kľúčových slov sa aktualizuje raz za 14 dní. Môžete ale nastaviť kľúčové slová, ktoré sa budú aktualizovať denne. Stačí kliknúť na hviezdičku vedľa kľúčového slova. Denne merané slová sú počítané za 14 štandardných slov, čiže môžete merať toľko slov, koľko vám umožní merať váš plán.

Prehľad kľúčových slov - Collabim
Obrázok: Prehľad kľúčových slov – Collabim

Po kliknutí na kľúčové slovo uvidíte dlhodobý graf pozície kľúčového slova.

Nižšie v tomto okne sa nachádza informatívna konkurenčnosť daného slova, ktorá vyjadruje, ako zložité je umiestniť sa s danou frázou na popredných pozíciách v SERP. Toto je meranie Collabimu, ktoré zohľadňuje nielen hľadanosť a celkový počet výsledkov, kt. zobrazuje Google, ale aj množstvo unikátnych historických dát z databázy Collabim. Na tejto stránke nájdete aj Históriu zmien cieľových stránok, Výsledky z Google CZ a Výsledky z Seznam.cz

Detail kľúčového slova v Collabime
Obrázok: prehľad kľúčového slova.

Nešetrite kľúčovými slovami

Do Collabimu vložte čo najviac kľúčových slov. Kľúčové slová môžete hromadne pridať pomocou importu z Google Analytics alebo z Excelu.

Jednoduché vloženie kľúčových slov do projektu - Collabim
Obrázok: Jednoduché vloženie kľúčových slov do projektu – Collabim

Ak vás veľa kľúčových slov hneď nenapadne, Collabim vám pri pridávaní slov nové slová sám navrhne. Collabim pritom využíva službu Návrhy kľúčových slov od Google:

Návrh kľúčových slov - Collabim
Obrázok: Návrh kľúčových slov – Collabim

Ešte raz zdôrazňujeme – pridajte čo najviac kľúčových slov. Ak máte eshop so stovkami produktov, zdroj vašich návštev nebudú len veľmi hľadané slová ako “parfém, parfum”. Návštevníci nakupujú najmä po vyhľadaní dlhších kľúčových slov, ktoré obsahujú konkrétnejšiu požiadavku napr.”parfum Avril Lavigne Red Rose”, čo sú tzv. long-tailové slová.

Prečo sledovať pozície v Google s Collabimom?

Šetríte čas. Nemusíte každý týždeň vyhľadávať v Google každé kľúčové slovo zvlášť a zaznamenávať si pozície v prirodzených výsledkoch vyhľadávania napr. do Excelu. Všetko urobí Collabim za vás.

Podrobne sledujete svoje pozície v Google. S Collabimom môžete sledovať stovky kľúčových slov vrátane long-tailových slov. A to aj vo verzii zadarmo. Získate skutočný prehľad o vašich pozíciach. Možno ste na prvých pozíciach na 50 rôznych long-tailových slov, ktoré zarábajú. A nemusíte sa trápiť nad optimalizáciou jednoslovných veľmi vyhľadávaných slov, na ktoré sa ale ťažšie robí SEO.

Zanalyzujete, kde je problém. Ak sa vám znížila návštevnosť web stránok, či klesol predaj, je potrebné zanalyzovať, kde konkrétne je problém. Prihlásite sa do Collabimu a vidíte, na ktoré kľúčové slová ste klesli. Zistíte, kde je problém a na ktorých kľúčových slovách treba zapracovať.

Sledovanie konkurencie

Myslíte si, že vášmu konkurentovi sa veľmi darí? Sledujte ho :). Collabim vám ukáže, na ktoré kľúčové slová sa sústredí konkurent. A v prehľadnej tabuľke porovná vaše a konkurentove pozície. Táto funkcia je prístupná pre platenú verziu Collabimu.

Ako na to?

Prejdite do sekcie Konkurencia. Tu uvidíte, ako sa vám darí na vaše kľúčové slová v projekte v porovnaní s konkurentmi.

Pokiaľ sa konkurenti zobrazujú vo vyhľadávaní, kliknutím na pozíciu si môžete zobraziť stránku, s ktorou sa s konkurentmi na príslušné slovo zobrazuje.

Pokiaľ zatiaľ žiadnych konkurentov pridaných nemáte, môžete ich pridať na tomto prehľade.

Prehľad konkurencie - Collabim
Obrázok: Prehľad konkurencie – Collabim

Platená verzia Collabimu

Collabim má aj platenú verziu. Platená verzia obsahuje pokročilé funkcie a vyššie limity. Na stránkach Collabimu prípadne nájdete podrobné porovnanie jednotlivých plánov.

Pre klientov BiznisWeb.sk ponúka Collabim 50% zľavu na prvé 3 mesiace tarifupre uplatnenie zľavy sa registrujte tu.

Prečo používať Collabim?

  • K dispozícii je úvodná živá konzultácia webu a nastavenie projektu zadarmo.
  • Rozsiahla SEO akadémie a nápoveda.
  • Unikátny SEO tréning, ktorý študujú už stovky študentov a navštevujú v rámci neho každotýždenné live on-line konzultácie.

Začnite zlepšovať Váš web či e-shop ešte dnes!

V tomto blogu sme chceli vypichnúť funkcie Collabimu, ktoré sa môžu klientom BiznisWebu najviac hodiť. Pre viac aktuálnych info o Collabime si pozrite ich homepage a recenzie Collabimu.

V každom prípade odporúčame využívať aspoň neplatenú verziu Collabimu, ktorá spoľahlivo odmeria pozície kľúčových slov v Google. Neváhajte a založte si konto v Collabime :-).

avatar
Autor: BiznisWeb.sk Spolu s našimi klientmi vyvíjame redakčný systém (CMS) FLOX pre tvorbu e-shopu a webstránok. Svoj prvý e-shop či webstránku si u nás vytvoríte rýchlo a jednoducho aj bez programátora a grafika. Bez problémov k nám premigrujete i svoj zabehnutý e-shop. Vyskúšajte si zadarmo, ako to u nás funguje.

Stiahnite si aktualizovaný e-book o podnikaní na internete

Ako a v čom začať podnikať