Blog o podnikaní na internete
Poradca úspešného podnikateľa

Urobme spolu svet krajší

Každému sa vlastné “problémy” zdajú najväčšie, pokým sa nezapočúva do tých cudzích. Chce to iba chodiť s otvorenými očami, nebyť ľahostajný a byť ochotný pomôcť svojou troškou. Potom získame často nadhľad aj nad tými vlastnými “problémami”, ktoré sa zrazu vytratia. Ale hlavne, čo je isté – získame radosť z dobrej veci.

Nás v BiznisWebe teší pomáhať neziskovým projektom a inovatívnym myšlienkam. Slovo “teší” asi nie je dosť výstižné, pretože ten pocit sa nedá celkom opísať ani sprostredkovať, treba to zažiť.

Možno vás inšpirujeme a pri čítaní týchto riadkov aj vy objavíte možnosti pomôcť tým, ktorí to potrebujú. Pýtate sa komu a ako? To určite zistíte veľmi ľahko. Stačí iba chcieť.

Tvoríme weby pre tých, ktorí na to nemajú

Lenka Lacová BiznisWeb

Lenka Lacová má na starosti predovšetkým zahraničných klientov z BizWebs.com

Naša Lenka Lacová mala skvelý nápad, a tak sa zrodil super projekt Zodpovedne Podnikáme – 100 webových stránok zdarma pre neziskové účely. Aktuálne vďaka nemu na internete ožilo už 22 spoločností. Sme radi, že tieto občianske združenia, detské domovy a neziskovky môžu už aj online šíriť svoj humánny a charitatívny odkaz cez svoje nové webstránky.  Je radosť ich vidieť online 🙂

Fotogalériu s vybranými projektami nájdete aj na našom webe.

Zveľaďujeme prírodu

Postavme naše mesto na nohy 1

nie, nie, chalani sa neflákali, oni len pózovali 😀

Občas aj nám dobre padne spojiť príjemné s užitočným, vyhrnúť rukávy a zamakať si aj fyzicky.  To bol prípad maratónu dobrovoľníctva. Stavali sme spolu s ostatnými nadšencami naše mesto na nohy. Bolo treba skultúrniť prostredie outdoorovej učebne na ZŠ Laca Novomeského v Trenčíne, tak sme sa na chvíľu vrátili do školy ako kedysi.

Ďalšie fotografie z tejto skvelej akcie nájdete na našich FB stránkach

Tábor pre deti zo sociálne slabších rodín

Inovecký tábor 2016

“Naložené, vyrážame za deckami na Inovec.” Foto – archív Petra Polakoviča

Dostala nás aj idea známeho cestovateľa a trenčianskeho podnikateľa, ktorý organizuje tábor pre deti zo sociálne slabších rodín na Inoveckej chate. Bez nároku na odmenu sa zíde partia úžasných ľudí, ktorí deťom pripravia bohatý program a aspoň na pár dní im pomôžu zabudnúť na ich ťažký osud.

Tie iskričky v detských očkách, tá radosť z “obyčajných” pasteliek a objatia, pri ktorých sa vám slzy tisnú do očí, sú na nezaplatenie.

Kiež by takých ľudí, ako je Ivan Bulík bolo na svete viac.

Tento rok decká veľmi potešil a prekvapil aj skvelý Peťo Sagan skype hovorom a darčekmi.

Fotogalériu nájdete aj na FB Inoveckej chaty.

Zachraňujeme faunu

Našej pani upratovačke patrí síce veľká pochvala za super čisté, takmer priesvitné okná, ale… nevšimol si ich zmätený ďateľ.

ako sme v bizniswebe zachranovali datla

Veterinárka Evka z FOXYVET.sk nám dala kontakt na špecializovaného veterinára, ale našťastie ho nebolo treba.

Tak si viete predstaviť, ako sme zachraňovali tohto malého tvora. A napadlo nás hneď podniknúť aj preventívne opatrenia (priehľadné nálepky dravcov na oknách), aby sa nič podobné už nezopakovalo.

Sme lokal patrioti a nehanbíme sa za to

Sme hrdí Trenčania, máme radi svoje mesto, a tak sme uvítali, že neziskovka Voices sa presťahovala z Bratislavy do Trenčína. V centre mesta vzniklo komunitno-coworkingové centrum pre ľudí s inovatívnymi názormi, ktorí chcú, aby sa na Slovensku dobre žilo. Okrem tvorivých dielní a rozhovorov so zaujímavými ľuďmi, sem radi chodíme aj na workshopy o podnikaní na internete.

Viac o projekte sa dozviete na  Štartujeme Sládkovičovu 8 v Trenčíne.

Voices nás inšpirovali aj na podporu podujatia TEDx Trenčín, ktoré sa tento rok konalo na Trenčianskom hrade.

Plníme vianočné priania deťom z domovov

Už 12 rokov organizuje Trenčianska nadácia krásnu akciu Otvor srdce, daruj knihu. Naša Lenka deťom opäť vybrala knižky, po ktorých malé čitateľské srdiečko prahlo. Rozhodli sme sa potešiť deti z detských domovov a splniť ich vianočné knižné želania.

Vytvorme si krajší svet každý deň

Vianoce sú o pohode, láske a veľkých srdciach. Tak ich majme otvorené a to nielen v tieto sviatočné dni, ale po celý rok. Nebuďme ľahostajní, pomáhajme si navzájom, urobme si spoločne svet krajší. Jedno je isté, každý máme čo “dať” a každý deň, ktorý sa rozhodnete niekomu pomôcť, bude jedným z tých krajších. Tak do toho 🙂

podpis-sk

avatar
Autor: BiznisWeb.sk Spolu s našimi klientmi vyvíjame redakčný systém (CMS) FLOX pre tvorbu e-shopu a webstránok. Svoj prvý e-shop či webstránku si u nás vytvoríte rýchlo a jednoducho aj bez programátora a grafika. Bez problémov k nám premigrujete i svoj zabehnutý e-shop. Vyskúšajte si zadarmo, ako to u nás funguje.

Stiahnite si aktualizovaný e-book o podnikaní na internete

Ako a v čom začať podnikať