Blog o podnikaní na internete
Poradca úspešného podnikateľa

10 nástrojov na tvorbu skvelých produktových fotografií

produktové fotografie ako od profesionálaNa našom blogu o podnikaní na internete sme vás už informovali o tom, kde získať kvalitné obrázky pre vaše www stránky alebo internetové obchody:

Dnes si predstavíme 10 nových zdrojov, resp. vychytávok, prostredníctvom ktorých sa naučíte sami vytvoriť profesionálne produktové alebo prezentačné obrázky pre vaše www stránky alebo e-shop.

1. Arqspin

Oceníte, ak potrebujete vytvoriť 360° rotáciu produktu. Je kompatibilný prakticky s akýmkoľvek zariadením, kt. umožňuje nahrávať video. Ponúka aplikáciu na AppStore a Google Play, ale samozrejme je možné aj desktopové využitie. K dispozícii sú 4 verzie: arqspin-verzie

Hneď na začiatku odporúčam tutorial video. Následne môžete začať importovať video súbory vo formáte mov, mp4, avi, flv alebo webm vo veľkosti do 250MB s minimálnou dĺžkou trvania 6 sekúnd. Alebo naimportujte sety produktových obrázkov vo formáte JPEG o veľkosti menej ako 250 MB, názvy obrázkov musia obsahovať poradové číslo – napr. Spin1.jpg, Spin2.jpg alebo 001.jpg.

Po ukončení uploadu, v sekcii Shared Spins, môžete dodatočne jednotlivé slidy upraviť: uprava-fotografie-arqspin

olloclip2. Olloclip

Olloclip, alias 4 objektívy v jednom, umožní upgradovať váš iPhone 4 alebo 5, iPad alebo aj Samsung Galaxy S5 a S4 na profesionálny fotoaparát. Makro, fisheye, širokoúhle fotografie či videá získajú úplne iný rozmer – presvedčte sa sami v galériách. Dopracovala som sa však len k aplikácii pre iPhony a iPady, kt. nájdete na AppStore.

3. GIMP

Možno už tento software poznáte a mali ste tú česť upravovať v ňom vaše fotografie. Pomôže vám napr. s retušom, úpravou kompozície či konvertovaním formátov  a pod. GIMP si môžete zadarmo stiahnuť podľa verzie OS – http://www.gimp.org/downloads/ gimp

4. RemoveTheBackGroud

Využijú nielen online predajcovia, ale aj bloggeri, návrhári či profi fotografi. Už za pár sekúnd máte z fotografie odstránené pozadie, presne ako napovedá samotný názov. V testovacej verzii máte k dispozícii úpravu 3 fotografií zdarma.

Pred samotným začiatkom práce si vyberiete, pre aký účel chcete program používať: removethebackground

Obrázky nahrávate vo formáte JPG alebo PNG.

5. ClippingMagic

Rovnako, ako s predošlým softwarom, dokážete aj jeho prostredníctvom odstrániť nežiadúce pozadie nielen na produktové fotografie, ale napr. aj na profilové fotky. Stačí použiť zelenú farbu na označenie plochy, kt. má ostať zachovaná a červenej farby pre nežiaduce pozadie (alebo skúste skalpel pre kritické úseky): orezanie-pozadia-clippingmagic

K dispozícii sú 3 verzie:

clippingmagic-price

ďalšie príklady práce s ClippingMagic nájdete tu.

lightroom6. Adobe Photoshop Lightroom

Pomocou štetčeka dokážete rýchlo opraviť nedokonalosti, resp. odstrániť nežiaduce objekty z vašich fotografií. Lightroom dokáže vylepšiť prakticky všetky fotografie – od tých smartfónových až po fotoaparátové. Ako sa s Adobe Photoshop Lightroom-om pracuje sa dozviete z prezentačného videa. Skúšobnú verziu si môžete stiahnuť na 30 dní zdarma – https://creative.adobe.com/products/download/lightroom.

V rámci členstva v službe Creative Cloud máte možnosť získať aplikáciu, vďaka ktorej upravíte vaše obrázky aj prostredníctvom iPadu a iPhonu. Aplikácia Lightroom mobile navyše automaticky synchronizuje zrealizované úpravy s aplikáciou Lightroom 5 vo vašom počítači a umožňuje tak jednoducho zdieľať fotografie aj na sociálnych sieťach.

Pre iPad stiahnite aplikáciu – https://itunes.apple.com/us/app/adobe-lightroom/id804177739?ls=1&mt=8

Pre iPhone – https://itunes.apple.com/us/app/adobe-lightroom-for-iphone/id878783582?ls=1&mt=8 Členstvo v Creative Cloud si zabezpečíte už od 12,29 € mesačne: creative-cloud

dps7. Digital Photography School

Vás naučí všetko o čierno-bielej alebo farebnej fotografii. Ponúka:

  • tipy, ako na profilové fotky alebo krajinky
  • rady pre začiatočníkov
  • najpredávanejšie, resp. najlepšie fotoaparáty či šošovky
  • tipy na postproduktovú úpravu fotografií
  • prehľad odbornej literatúry či diskusné fórum

Portál začínal v roku 2006 ako blog pre začínajúcich fotografov s cieľom pomôcť im rozvinúť ich kreativitu. Taktiež ponúka možnosť odberu noviniek mailom.

diyp8. DIY Photography

Začínalo v roku 2006  ako miesto, kde si mohli fanatickí fotografi vymieňať svoje skúsenosti. Dnes tu nájdete zdroj inšpirácie, recenzie produktov, rady, tipy, triky a návody.

pcorrect9. PictureCorrect

Od roku 2003 poskytuje cenné rady začínajúcim i pokročilým fotografom, rôzne techniky, tipy alebo návody. Denne predstavuje úžasné fotografie svojich priaznivcov – úroveň posúďte sami. Zároveň funguje ako nákupný radca, preto, ak potrebujete zohnať ten najkvalitnejší fotoaparát alebo príslušenstvo za tú najlepšiu cenu – určite kliknite na http://www.picturecorrect.com/equipment/. Navyše, ak sa prihlásite k odberu noviniek mailom, získate aktuálne rady zdarma oveľa pohodlnejšie ako vyhľadávaním na internete.

 tuts10. Tuts+

Ponúka prehľad kurzov, online tutoriály, eknihy , kurzy alebo blog. Pomôže vám zdokonaliť sa v dizajne, ilustráciách, vo fotografovaní alebo natáčaní videa. Nájdete tu stovky cvičení, napr. ako na filmovú fotografiu. Väčšina kurzov je zdarma, v rámci 15 dolárového predplatného získate prístup ku všetkým kurzom. Tuts+ je súčasťou tvorivého ekosystému Envato, kt. pomáha ľuďom zarábať na internete.

Tip na záver: Ak hľadáte kvalitný fotoaparát, ktorého prostredníctvom plánujete natočiť aj produktové video na vaše www stránky a e-shopy, možno vám pomôže článok prezentujúci top favoritov – Nikon, Canon a Sony.

Zdroj: http://www.practicalecommerce.com/articles/71997-14-Product-Photography-Tools-and-Resources

vytvoriť www stránku, vytvoriť eshop

Tvorba www stránky

avatar
Autor: Jana Kvasnicová V BiznisWebe pracujem od r. 2009, začínala som na supporte, kde som mala skvelú príležitosť zoznámiť sa s reálnymi potrebami a otázkami podnikateľov či majiteľov e-shopov a webstránok. A preto sa snažím hľadať také témy, ktoré vám ponúknu užitočné odpovede. Máte iný názor? Budem vďačná za váš feedback - kvasnicova@biznisweb.sk :)

Stiahnite si aktualizovaný e-book o podnikaní na internete

Ako a v čom začať podnikať